zondag 15 maart 2015

Het krijgt vorm.

Volgende stap is het monteren van de eerder vermelde reparatiebrug en de rubber demper. Daar bestaan twee versies van een normale en een "ferm". Let eens op de inkeping net voor de bout waar het rubber blok is bevestigd. Deze inkeping dient om de fiets te vergrendelen wanneer je die terug openvouwt. Deze inkeping moet naar beneden wijzen wanneer de achterbrug in normale positie -dwz om te rijden- staat.
 
 
De twee "EasyWheels" zijn aan de Shrek-oren bevestigd en dienen als steun bij opgevouwen toestand van de fiets. Hier is het betere geknutsel van de Britten tevoorschijn gekomen. Ze schrijven voor dat er vier rondellen moeten worden geplaatst tussen het wieltje en het Shrek-oor. Dit is min of meer te zien bij het linkerwieltje. En eentje tussen de bout en het wiel. Met deze laatste kan ik akkoord gaan, maar waar halen ze het vandaan om een mens vier rondellen te doen plaatsen.  Nu, het zal zijn reden wel hebben.
 
Het is nu ook het moment om de zadelpenklem en het bijhorende slot te plaatsen. je weet wel, datgene dat past in de inkeping van het rubber blok. Oudere Brommies moeten dit missen waardoor het achterdeel steeds openklapt bij het tillen van de fiets. De eerdere vermelde plastic geleidebus voor de zadelpen is goed te zien. Het hendeltje onder de klem dient om de achterbrug te ontgrendelen wanneer de fiets moet worden ineengevouwen.

 
 
 Een leuk, maar delicaat werkje is het plaatsen van de stickers. Op You Tube is een duidelijk filmpje te zien hoe je precies te werk gaat. Zeker bij deze stickers die op wat moeilijker toegankelijke plaatsen worden aangebracht is het raadzaam ze nu te kleven. Want later zullen de rem- en schakelkabels lelijk in de weg zitten.
 
De stuurvanger mag nu ook worden geplaatst. Deze zorgt voor vergrendeling van de stuurkolom wanneer de fiets wordt gevouwen. Er moet een ellipsvormig rubber blokje aan de kolom worden geschroefd. Het is nu goed opletten dat de ronde vorm van het blokje netjes past in de (rubber) vanger die bovenop de vorkkroon wordt gemonteerd. De foto's verduidelijken dit.
 
 
 
 
 
 
De bijgeleverde handleiding van de diverse onderdelen zijn overduidelijk. Dit vergemakkelijkt de montage van al deze onderdelen die ik tot nu toe op geen andere fiets ben tegengekomen!


Geen opmerkingen: